Конна база “Кубар”

Конна база “Кубар” се намира на брега на река Изворска и в близост до резерват “Дъбрава” – в землището на село Извор на 17 км от Бургас. Конна база “Кубар” се грижи за развитието на конния спорт и популяризирането му в Бургаска област. Базата се гордее с редица награди от състезания, част от които се организират на място. Всяка година клубът е домакини на две републикански състезания – по прескачане на препятствия и по издръжливост, където в специално трасе в пресечена местност конете пробягват между 30 и 80 км.

За желаещите да опитат конния спорт, клубът предлага обучение от професионален треньор. Поляните на резервата и гористата местност правят мястото много приятно за посетителите. По време на езда можете да срещнете различни горски обитатели – сърни, елени, диви прасета и др. 

Конна база “Кубар” предлага и хипотерапия – езда за деца с увреждания (детска церебрална парализа, аутизъм, синдром на Даун и др.) както по индивидуална програма, така и по безплатна програма за хипотерапия на Министерство на физическото възпитание и спорта.

bg_BGBulgarian