Нощен живот в Слънчев бряг

Слънчев бряг е най-големият български курорт (с над 200 хотела), който се намира в южната част на българската черноморска ривиера на територията на Община Несебър.

Разположен е в залив във формата на полумесец, обърнат на изток. Северната част на курорта граничи с град Свети Влас. Южната му част опира в разположения на полуостров древен град Несебър.

Sunny beachКлиматът е морски – мека зима и сухо и горещо лято, отличава се със 1700 слънцечаса от май до октомври. Ободряващият планински въздух от близките склонове на Стара планина и морският бриз, освежават сухите и горещи дни и правят нощите приятни и прохладни.

Слънчев бряг е едно от редките места по Черноморието, където все още могат да се видят естествени пясъчни дюни, в които виреят над 16 вида редки растения.Плажът на курортния комплекс е от ситен жълто-златист пясък, морското дъно е с много лек наклон и е удобно за къпане.

Слънчев бряг е носител на престижното отличие „Син флаг” – признание за запазена екологично чиста природна среда. Той е първият български курорт, удостоен с тази екоприза. Националната учредителна конференция на Българското движение “Син флаг” се проведе в Бар-Вариете на 25 юни 1993.

bg_BGBulgarian